miércoles, 17 de septiembre de 2014

Projecció del documental de les Marxes de la Dignitat a Alcoi

La iniciativa naix de la voluntat de cinc periodistes alacantins (Manuel Sala, Miguel Ángel Valero, Antonio Trives, Áxel Álvarez y Rafael Atez) que, davant el silenci mediàtic i amb mitjans propis, decideixen crear el grup «Periodistas 22M» i cobrir informativament les nomenades Marxes de la Dignitat que varen confluir en Madrid el passat 22 de març amb l'assistència de més d'un milió de persones.

L'objectiu de les marxes és reivindicar els drets fonamentals que veuen incomplits, sent el lema bàsic: «Pa, sostre, treball i dignitat». El moviment es va organitzar en ''columnes" provinents de tots els punts cardinals de la península en direcció a la capital de l'Estat.

La cobertura comença amb el seguiment de la columna del País Valencià, des de les comarques alacantines, fins l'arribada a Madrid, on es van poder recollir testimonis de les altres vuit columnes vingudes de la resta de comunitats autònomes. Els dies posteriors al 22-M també van ser motiu de continuar amb el seguiment periodístic dels esdeveniments.
Al mateix temps que es comença aquest projecte, es duu a terme una recollida de fons a través d'una plataforma de micromecenatge per finançar les despeses i el muntatge d'un documental amb tot el material recollit. El títol del documental és “Diles que se vayan”, en referència a un dels càntics més utilitzat per la Columna Andalusia. 

La peça audiovisual compta amb els testimonis dels/les participants d'aquestes marxes i pretén oferir una visió no esbiaixada del dia a dia de les columnes de la Regió Murciana i del País Valencià, que es van unir a Caudete (Albacete) fins arribar juntes a la Plaça de Colón (Madrid). A més a més, queden patents les declaracions d'integrants d'altres Marxes de l”Estat espanyol, així com les del portaveu del Sindicat Unificat de Policia (SUP) que ofereix la seua opinió sobre els avalots ocorreguts durant la manifestació del 22-M.

Demà dijous 18 de setembre a les 20 hores es projectarà el documental al Centre Cultural Ovidi Montllor (Carrer Vistabella 8) amb una posterior xerrada amb participants i organitzadors/es de les Marxes Dignitat Alcoia-comtat.


EVENT AL FACEBOOK